[האייפוד רעב] » ארכיון » טיפות קרות של עלים כבדים
 
נכתב ע"י אביעד, 18 בינואר 2010

פתאום, באמצע צהריים ארוכים במיוחד, כבו האורות. מישהו ניסה להבין את השוני שבין הראייה הדיוניסית לזו האפולינית, מישהי אחרת הניחה את ראשה על הקיר בתקווה כי הוא לא יעמוד עוד לעולם לצדה, ואני נדמתי. כלומר, נרדמתי. ואז התעוררתי. כלומר, תם לי עוד שיעור. מעולם לא הייתי עייף יותר, חשבתי לעצמי, בעוד אריאל זינדר החינני וכסוף השיער אסף את חפציו ושלח אותי אל הסערה הטריה שכבשה את העצים. בין כדורי ברד קטנים לשלוליות גדולות ולבועות תקווה בינוניות – פסעתי. אלפי מלודיות דניות חיממו את מחשבותיי, ודיוניסוס התחפש במהרה, ודי בחופשיות, לסקנדינבי גבוה עם שפם אוסטרו-הונגרי מסולסל. גשם הוא עיתוי נהדר לפריחה, ואין כמו Efterklang כדי לפזר עליי אבקנים ברוח.
אלבומם החדש של אנשי קופנהגן המלומדים מקל עליי. זה לא שהוא הפתיע אותי או גרם לי לחוש דבר מה שמעולם לא חששתי שעשוי לצנוח עליי, ובכל זאת – תמיד טוב לשוב הביתה. אל השמיכה הרכה, זו שמחממת יתר על המידה, אל הקירות המדברים לעצמם המחכים לשינוי. Magic Chairs הוא פסקול נוח להפנמות, להתנכרות ולמכאוב. החצוצרות רועמות בו, פיסות המתכת הקסילופוניות מהדהדות ממנו בחזרה כמו זגוגיות רועדות, ואני? אני משול לווילון חסר ישע המנסה להגיע אל תקרה רחוקה מדיי. טוב שיש אנשים המסוגלים לייצר אמנות כזו – שמחה, עצובה, קולנית ודוממת. טוב שיש Efterklang בעולם.

Efterklang :: Modern Drift
Efterklang :: Scandinavian Love
Efterklang :: Mirror Mirror
האלבום המלא, הפעם זה יעבוד

נכתב תחת הנושא מוסיקה, משהו טוב ללילה, שירים של סקנדינבים (סקנדי-אינדי) :: 10 תגובות

 
תגובות

מאת מירי, 19 לינואר 2010

אתה אומר: " הפעם זה יעבוד", מבטיח לי הקלה, שיבה הביתה, שמחה ועצבות, קולניות ודממה.

ומה? הלינק לא עובד לי. אני רואה בזה עוד סימן להתפוררות הערכים בעידן המודרני.

מאת מיכל, 19 לינואר 2010

וואו, הם פשוט מעולים.

אני מכירה אלבומים מהעבר העשיר שלהם ולזה פשוט אהיה מאושרת להאזין

תודה

מאת tali.chupchic, 19 לינואר 2010

גם פה מרגישים את המרקם של הסוף בפקולה של רוח
ואפילו הטקסט הזה, בלי הדיוניסי והאפוליני, מהול בשני קטבים, כאלו שיכולים לשחק משחק הכיסאות, וגם לא יכולים אחד בלי השני.

אני חושבת שזה אומר שאם ביורק יכולה להתחתן עם חתול (truph of the heart), יום אחד אתה יכול להיות מרצה עם שפם (אוסטרו-הונגרי?) שמהלך לו בגוש שבע, עוצר לשבת על הספסל שבמרפסת שם ומסתכל על השביל המפותל של בניין רבין כמו רוכסן ארוך בלי כפתורים

מאת tali.chupchic, 19 לינואר 2010

http://c1.ac-images.myspacecdn.com/images02/56/l_811a23ce23834894b9bd2232c2144644.jpg

המפ

מאת אביעד, 20 לינואר 2010

אבל מירי, אינני מבין, הלינק עובד. לא?

מאת רעות, 20 לינואר 2010

לי הלינק עבד. מחר אאזין.
ואהבתי את חזון המרצה עם השפם. והחתונה עם החתול.

מאת קובי, 20 לינואר 2010

לי הלינק עבד, תודה

מאת מירי, 20 לינואר 2010

סליחה על הקלישאה, אבל זה לא אתה, זו אני.

עובד. כנראה שלא הייתי בשלה לזה אתמול:)

תודה.

מאת תמיר, 20 לינואר 2010

האלבום הכי טוב שלהם הוא Tripper. כדי לשמוע, הוא מאלבומי העשור שלי..

מאת tali.chupchic, 22 לינואר 2010

רעות, את יודעת גם, שעכשיו אסור לביורק להכנס לסין בגלל שכשהיא הופיעה שם, בשיר declare indipendece היא התחילה לצעוק פתאם "טיבט טיבט!"

פשוט פסיכית.

הוספת תגובה

שם

דואל

אתר

תגובה